Proč být studentem v Českých Budějovicích?

Proč být studentem v Českých Budějovicích?

České Budějovice jsou největším městem Jižních Čech. Z toho také vyplývá počet možností, které v sobě ukrývá, zvláště pak pro studenty. Tak tedy – 4 obrovské důvody proč být studentem v Budějkách.

1.    Doprava

Přesouvání a veškerý pohyb po městě jsou budějickou velkou výhodou, protože MHD jezdí neustále a pravidelně, a pokud si zakoupíte předplacenou jízdenku na několik měsíců, tak i za relativně nízké ceny.

Samozřejmě ne vždy, a ne každému, je po chuti jezdit sardinkovským způsobem, a tak se tu tisíce lidí přepravují na kole (a to v zimě!), na in-linech nebo někteří i na skútrech. Jde zaručeně o nejrychlejší způsoby přepravy, a jelikož jsou České Budějovice jednou velkou plackou a kopec je zde spíše výjimkou, tak je tento druh dopravy fyzicky lidsky únosný.

2.    Sport a jiné pohyby

Na přepravu na kolech a in-linech úzce navazuje sportovní pohled na město české Budějovice. Na in-linech se nejezdí jenom po městě, zkusit určitě můžete oblíbenou trasu na Hlubokou.

Samozřejmě nechybí notná dávka nejrůznějších druhů sport a fitness center, kde najdete od spinningu po sportovní novinky zumbu a flowin, snad opravdu všechno. Jihočeská univerzita dokonce poskytuje svým studentům na některé sporty větší či menší slevy. Sportuje zde snad opravdu každý. Až na platné výjimky jako jsem já :)

Foto: Studenta

3.    Kulturní vyžití

Pokud jste také platnou sportovní výjimkou, jistě oceníte kulturu v Českých Budějovicích. Jihočeská divadelní scéna skýtá opravdu neskutečné možnosti. A pokud byste rádi něco na pomezí sportu a kultury, můžu doporučit salsu a jiné latinské rytmy a jejich báječné divoké večery v Solnici. Pro milovníky tance je zde však několik dalších míst jako Lucerna, K2 nebo Fabrika.

Pokud ani to není váš šálek kávy, tak vás zkusím nalákat na hudební klub Velbloud nebo na desítky až stovky jiných koncertů, které můžete během roku v Budějovicích navštívit. Pro milovníky jiných kultur jsou tu také týdny věnované právě jim. Multikino je kousek od kolejí, a kdybyste nebydleli na koleji, tak kin je tu několik.

4.    Pivo a jiné tekutiny

Jak bych mohla mluvit o Budějovicích a nezmínit slovo pivo. Pivo v Českých Budějovicích vždy bylo, stále je a nejspíš navždy bude. A to nejen Budějovický Budvar, naleznete tu samozřejmě i všechny ostatní značky.

A pokud nepatříte mezi pivaře, tak jistě nepohrdnete koktejly ze Žluté ponorky a jejich happy hour, kdy si jenom jednou objednáte, ale dvakrát napijete.

V Českých Budějovicích žijeme studentský život, jak se sluší a patří. Tak proč tu ještě nestudujete vy?

Jana Šmitmajerová

hlavni fotka: svladmel.estranky.cz

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější