Koupaliště, nebo do přírody: Kam v Praze k vodě?

Koupaliště, nebo do přírody: Kam v Praze k vodě?

Prázdniny se už pomalu chýlí ke konci, ale nám ještě zbývá pár dní pěkného počasí a celé září, než budeme muset opět do školy. Pokud trávíte zbytek léta v hlavním městě, určitě čas od času v horkých a slunečných dnech zatoužíte po osvěžení někde u bazénu nebo u rybníka. Hledáte alternativu k profláklému Podolí? Přečtěte si pár tipů Studenty, kam v létě v Praze vyrazit k vodě.

Bazény:

Podolí

Pražská klasika – koupaliště s několika bazény (vnitřními i venkovními), s tobogánem, několika dětskými bazénky a brouzdališti a se skokanskými můstky. Někteří ho zatracují, protože bývá téměř celé léto přeplněné a voda v bazénech je příliš teplá na to, aby přinesla nějaké osvěžení. Areál nabízí i parní saunu v ceně vstupného nebo saunu klasickou a solárium za příplatek. Letní vstupné pro studenty stojí 90 Kč na celý den. Otevřeno mají do 21:45.

Jak se tam dostanu? Přímo před areálem jezdí tramvaje – 3, 17 a 16, stanice Kublov. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Petynka

Koupaliště Petynka ve Střešovicích nabízí kromě bazénu také tobogán. Lidí tu bývá někdy trochu méně, což může být i cenou vstupného, které stojí až 150 Kč. V celém areálu je navíc wi-fi zdarma. Zavírají už ve 20:00.

Jak se tam dostanu? V blízkosti koupaliště staví autobus 174 a 108 z Dejvické, stanice Pod Královkou. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Pražačka

Pražačka patří mezi menší a klidnější místa, kde se vykoupat. Přes týden tu bývá jen velmi málo lidí. Takže pokud chcete klídek na trávníku nebo na betonu u bazénu, vyražte na Žižkov. Chodí sem ale převážně starší lidé nebo rodinky s dětmi, takže pokud chodíte na bazén předvádět svoje vypracované bicepsy nebo nové plavky, jděte raději do Podolí. Celý den vás vyjde na stovku, od 17:00 pak jenom na 60 korun. Zavírají až ve 21:45 a nabízejí i večerní plavání při umělém osvětlení.

Jak se tam dostanu? Tramvají 1, 9, 16 nebo 33 do zastávky Vápenka. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Slavia

Koupaliště ve Vršovicích, které bývá také trochu méně přelidněné než Podolí. V areálu je několik bazénů a ležet se dá na trávě nebo kolem vody na betonu. Vstupné na celý den vás bude stát 120 korun, od 15 hodin jen stovku. Koupat se můžete do 20:00.

Jak se tam dostanu? Tramvají 6, 7, 22 a 24 do zastávky Kubánské náměstí. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Divoká Šárka

Říká se, že je to nejklidnější koupaliště v Praze. Leží mimo město – dostanete se k němu z Dejvické autobusem nebo tramvají na zastávku Divoká Šárka a dále asi 10 minut chůzí po červené značce. Divoká Šárka nabízí opravdové osvěžení v horkých dnech – voda v bazénech je úplně ledová. Celý den se tu můžete koupat za 60 korun. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Koupání v přírodě:

Džbán

Přírodní nádrž se štěrkovým dnem ve Vokovicích nabízí travnaté plochy s pozvolným vstupem do vody. K dispozici jsou i sprchy a záchody s pitnou vodou. Akčnější tu najdou i nějaké to sportovní vyžití – volejbalová hřiště nebo aquazorbing. Na koupališti je i nudapláž a čas od času se tu v létě konají koncerty nebo festivaly. Vstupné pro dospělé stojí 50 Kč na celý den.

Jak se tam dostanu? Buď do zastávky Divoká Šárka a dále pěšky nebo tramvají 26 a 20, zastávka Nad Džbánem. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Žluté lázně

Nejoblíbenější letní areál u vody v Praze – na své si zde přijde opravdu každý. Vstupné pro studenty stojí 20 korun. Najdete tu mnoho různých restaurací od pizzerií, cukrárny Myšák až po pivní stany. Koncerty jsou tu v létě každý víkend a vstupné na ně stojí okolo dvou stovek. Do konce srpna ještě zahraje Divokej Bill, Support Lesbiens a v září pak Olympic nebo Indy & Wich. Přes den se zabavíte třeba fotbalem v kleci, beach volejbalem, ping pongem či aquazorbingem na Vltavě nebo si můžete půjčit in-liny. Odvážnější mají možnost i koupání ve Vltavě.

Jak se tam dostanu? Stejně jako do Podolí na zastávku Kublov nebo Dvorce. Odkaz na web.

Foto: Studenta

Omrzela vás Praha? Vyrazte na koupaliště po Čechách.

Text: Míša Raková

Foto: weby jednotlivých lokalit

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější