5 výhod studentského života v Plzni

5 výhod studentského života v Plzni

První důvod by mohl být úplně jasný – Plzeň je město piva a pivo je nedílnou součástí studentského života. Dneska si ale vychlazenou Plzeň můžete dát prakticky kdekoli, takže jsme pro vás vybrali i další důvody, proč studovat právě v této západočeské metropoli.

1. Location, location, location

Ať už je Plzeň díra nebo ne, jedno se musí nechat: střed města je nádherný. V okolí Náměstí Republiky je koncentrováno veškeré dění. V centru města sídlí také většina fakult. Všechny mají v pěší dostupnosti Vědeckou knihovnu, Anglickou knihovnu, velká kopírovací centra, banky, úřady... Všechno.

2. Location na druhou

Plzeň má ideální polohu jak vzhledem ke vzdálenosti k Praze, kam v pohodě dojedete za hodinu, tak i směrem např. do Německa, kam se lze vypravit za nákupy, studovat na Erasmus nebo třeba v létě pracovat. Navíc se v okolí Plzně nachází několik zajímavých přírodních lokalit na víkendové výlety.

3. Akce

Teď mám na mysli ty oficiální. Univerzitní plesy jsou výborné. Majáles je v Plzni pravidelně akcí roku (možná trochu přeháním, ale pokud ano, tak ne moc). Různé workshopy a veletrhy jsou také velmi dobré. Ty neoficiální akce táhnou především medici a právníci.

4. Kampus na Borských polích

Je sice na periférii města a jeho dostupnost není nejlepší, studentských, resp. volnočasových aktivit si tu moc neužijete a ke všemu mu vévodí obří budova z dob budovatelství... Proč ho tedy uvádím tady? Protože velké přednáškové haly jsou skvělé, budova FEL nová a moderní,

menza a další bufety jsou hodně slušné, stejně tak knihovna.

Foto: Studenta

5. Program plus…

… který je tak žalostně využívaný. Univerzita nabízí poměrně hodně různých neoficiálních nadstavbových kurzů, o které je mizerný zájem. Těžko říct proč. I nabídka Erasmů je na poměry velmi dobrá, ale s poptávkou ze strany studentů se už tolik nestřetává.

Jakub Pech

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější